הגבינות של נני
קיפוד לחם גבינות

קיפוד לחם גבינות

הזמנתם אורחים ומתחשק לכם משהו מושחת? יונית צוקרמן מלמדת אתכם איך להכין קיפוד לחם גבינות מושלם לאירוח – מנה מרשימה ומגרה שכל אחד יאהב. בוצעים חתיכה ומתענגים ביחד

מצרכים:

1 כיכר לחם לבן או לחם כפרי, רצוי עגולה

50 גרם חמאת אלוויר

1 כף גדושה אריסה פיקנטית

150 גרם גבינת גאודה עיזים הגבינות של נני

150 גרם גבינת צ’דר כתום הגבינות של נני

2 גבעולי בצל ירוק

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בעזרת סכין לחם משוננת, חותכים שלושה חתכי רוחב בכיכר אך לא חיתוך סופי, כך שמשאירים 1 ס”מ בתחתית – הפרוסות נשארות מחוברות לתחתית.
  3. מבצעים שלושה חתכי אורך בכיכר באופן דומה – נוצרת רשת של קוביות לחם שמחוברות לתחתית, בעוד הכיכר נשארת עגולה.
  4. ממיסים את החמאה במיקרו במשך 30 שניות.
  5. בעזרת מברשת, מברישים את קוביות הלחם בחמאה. מומלץ להבריש גם את החלק הפנימי (הרך של הלחם).
  6. בעזרת מברשת, מורחים אריסה בין קוביות הלחם.
  7. מגרדים את שני סוגי הגבינות, ומפזרים אותן בין קוביות הלחם.
  8. קוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות, ומפזרים בין קוביות כיכר הלחם.
  9. אופים את כיכר הלחם בתנור עד שהגבינות נמסות, בערך 20 דקות.

הערות:

–  אפשר להחליף את האריסה בסחוג, אך לא כדאי לוותר – שילוב הטעמים מפתיע.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

 

Scroll to top
X