קיפוד לחם גבינות
הזמנתם אורחים ומתחשק לכם משהו מושחת? יונית צוקרמן מלמדת אתכם איך להכין קיפוד לחם גבינות מושלם לאירוח – מנה מרשימה ומגרה שכל אחד יאהב. בוצעים חתיכה ומתענגים ביחד
מצרכים:
1 כיכר לחם לבן או לחם כפרי, רצוי עגולה
50 גרם חמאת אלוויר
1 כף גדושה אריסה פיקנטית
150 גרם גבינת גאודה עיזים הגבינות של נני
150 גרם גבינת צ'דר כתום הגבינות של נני
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בעזרת סכין לחם משוננת, חותכים שלושה חתכי רוחב בכיכר אך לא חיתוך סופי, כך שמשאירים 1 ס"מ בתחתית – הפרוסות נשארות מחוברות לתחתית.
- מבצעים שלושה חתכי אורך בכיכר באופן דומה – נוצרת רשת של קוביות לחם שמחוברות לתחתית, בעוד הכיכר נשארת עגולה.
- ממיסים את החמאה במיקרו במשך 30 שניות.
- בעזרת מברשת, מברישים את קוביות הלחם בחמאה. מומלץ להבריש גם את החלק הפנימי (הרך של הלחם).
- בעזרת מברשת, מורחים אריסה בין קוביות הלחם.
- מגרדים את שני סוגי הגבינות, ומפזרים אותן בין קוביות הלחם.
- קוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות, ומפזרים בין קוביות כיכר הלחם.
- אופים את כיכר הלחם בתנור עד שהגבינות נמסות, בערך 20 דקות.
הערות:
– אפשר להחליף את האריסה בסחוג, אך לא כדאי לוותר – שילוב הטעמים מפתיע.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי