קובייה הונגרית
מזג האוויר הקיצי בחוץ עושה חשק למנת פירות כיפית וטעימה. שי-לי ליפא מלמדת אתכם להכין קוביית פירות קיץ עם גבינה מלוחה שמתאימה בדיוק לאירוח קליל
מצרכים לקובייה גדולה:
½ אבטיח, ללא קליפה
2 קיווי, קלוף
1 קופסה קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
לקישוט:
עלי נענע
אופן הכנה:
- חותכים את האבטיח לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- חותכים את הקיווי לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מסדרים קומה ראשונה לקובייה: מניחים קוביית אבטיח במרכז צלחת ריבוע שטוחה. מניחים משני צידי הקובייה שתי קוביות גבינה ושתי קוביות קיווי לקבלת צורה של פלוס (סה”כ 5 קוביות: אחת של אבטיח במרכז ועוד שתיים של קיווי ושתיים של גבינה, לכל כיוון). משלימים עם עוד קוביות אבטיח לצורת ריבוע של 3*3.
- מסדרים קומה שנייה לקובייה: על כל קוביות אבטיח מניחים קובית קיווי. על כל קוביות קיווי מניחים קוביית גבינה, ועל כל קוביית גבינה מניחים קוביית אבטיח.
- מסדרים קומה שלישית לקובייה ומגישים: על כל קוביית אבטיח מניחים קוביית גבינה. על כל קוביית גבינה מניחים קוביית קיווי, ועל כל קוביית קיווי מניחים קוביית אבטיח.
- מפזרים מעל עלי נענע ומגישים מיד.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן