הגבינות של נני
קבב ביתי

קבב ביתי

אין “על האש” בלי קבב עסיסי שטעים לאכול בפיתה או סתם ככה עם קצת טחינה. יונית צוקרמן ממנגלת ומלמדת אתכם להכין את הקבב האולטימטיבי.

מצרכים:

700 גרם בשר טחון (בשר צלעות מס’ 2)

300 גרם שומן כבש טחון

1 בצל גדול, קלוף

1/2 צרור עלי פטרוזיליה

3 כפות פירורי לחם

1 כף שטוחה מלח

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות חרדל דיז’ון של Maille

1/4 כוס מי סודה

 

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  3. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקבב. לשים את התערובת היטב.
  4. יוצרים מהתערובת קבבים עגולים או מוארכים.
  5. צולים את הקבב במנגל או על מחבת פסים.

 

הערות:

  • אפשר לשפד את הקבב על מקל קינמון ולצלות – הקינמון מוסיף טעם נהדר לקבב.
  • רצוי להגיש את הקבב עם טחינה וסלט עגבניות חריף.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top
X