קבב ביתי
אין “על האש” בלי קבב עסיסי שטעים לאכול בפיתה או סתם ככה עם קצת טחינה. יונית צוקרמן ממנגלת ומלמדת אתכם להכין את הקבב האולטימטיבי.
מצרכים:
700 גרם בשר טחון (בשר צלעות מס’ 2)
300 גרם שומן כבש טחון
1 בצל גדול, קלוף
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
1 כף שטוחה מלח
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות חרדל דיז’ון של Maille
1/4 כוס מי סודה
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקבב. לשים את התערובת היטב.
- יוצרים מהתערובת קבבים עגולים או מוארכים.
- צולים את הקבב במנגל או על מחבת פסים.
הערות:
- אפשר לשפד את הקבב על מקל קינמון ולצלות – הקינמון מוסיף טעם נהדר לקבב.
- רצוי להגיש את הקבב עם טחינה וסלט עגבניות חריף.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי