הגבינות של נני
צלעות טלה צלויות, רוטב מעדן דובדבנים שחורים וירקות צלויים

צלעות טלה עם מעדן דובדבנים שחורים של סנדלפור זורק אותנו רחוק אל המטבח האירופאי הקלאסי. מנה מושלמת עם יין אדום כבד עם הרבה טעמים

שף: אריק ברגר

(4 מנות)

מצרכים:

1 ק"ג שדרת צלעות טלה מחוברות
מלח גס ופלפל שחור
4 כפות פיסטוק קצוץ
1 חלבון
1 יח' מעדן דובדבנים שחורים סנדלפור
1 כוס מרק עוף

ירקות צלויים:
3 יח' גזר קלוף וחתוך לאורכו
2 יח' סלק קלוף וחתוך לרבעים
3 יח' שן שום קצוצה
6 יח' צנונית שלמה
3 יח' שומר חתוך לרבעים.

אופן ההכנה

צולים את ירקות השורש בתבנית עם מעט שמן זית מלח ופלפל במשך 45 דקות ב180 מעלות.
מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את שדרת הצלעות מכל צדדיה.
מתבלים את שדרת הצלעות במלח ופלפל ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך 20 דקות.
בסיר מביאים לרתיחה את מעדן הדובדבנים השחורים ומרק העוף.
מוציאים את שדרת הצלעות מהתנור ומורחים עליה חלבון בעזרת מברשת. "מדביקים" על השדרה את הפיסטוק הקצוץ.

להגשה:

מניחים את ירקות השורש במרכז צלחת ההגשה.
לצידה מניחים את שדרת הצלעות שלמה (או חתוכה לצלעות). בעזרת כף מפזרים בנדיבות מרוטב הדובדבנים השחורים על שדרת צלעות הטלה.

Scroll to top