צ’יפס עם רוטב גבינה
חשבתם שצ’יפס זה הדבר הכי מושחת שיש? חשבו שנית. במיוחד לרגל יום הצ’יפס הבינלאומי, קבלו מתכון לצ’יפס ברוטב גבינה עשיר וקטיפתי. לא תוכלו להפסיק לאכול
מצרכים:
4 תפוחי אדמה, קלופים
שמן קנולה, לטיגון
מלח
לרוטב גבינה:
100 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי
2 שיני שום, קלופות
1/2 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1/3 כוס גבינת צ’דר הגבינות של נני, מגוררת
1/3 כוס גבינה שוויצרית הגבינות של נני, מגוררת
אופן הכנה:
- מכינים את הצ’יפס:
- בסיר גדול או בצ’יפסר מחממים שמן לטיגון עמוק.
- חותכים את תפוחי האדמה לצ’יפסים באיזה עובי שמעדיפים.
- כשהשמן חם, מטגנים בו את הצ’יפס עד שהוא נעשה זהוב, מוכן מבפנים וקראנצ’י מבחוץ.
- מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
- בינתיים, מכינים את רוטב הגבינה:
- בסיר קטן שמים את גבינת השמנת ומחממים אותה.
- כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם החלב והמלח. מערבבים.
- כשהנוזל רותח, מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך.
- מגישים: שופכים את תערובת הגבינות על הצ’יפס ומגישים חם.