הגבינות של נני
פשטידת גבינות ופטריות מושלמת לארוחת ערב או לאירוח

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים, קלופים
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 חבילה (150 גרם) גבינת בורסן שום ועשבי תיבול
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • 1/2 כוס גבינת מנצ’גו או קשקבל מגורדת דק, הגבינות של נני
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל זהוב ורך.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל, מטגנים ביחד במשך 5 דקות ומצננים.
  3. בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבית בורסן, שמנת לבישול וגבינת מנצ’גו או קשקבל.
  4. מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל ומערבבים.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת או תבנית עגולה 22 ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהפשטידה יציבה.

הערות ושדרוגים

  •  רוצים לשדרג? מניחים מעל הפשטידה, לפני האפייה, ענפי טימין או מפזרים שומשום.
  • במקום פטריות אפשר לשים קוביות בטטה או תירס.
  • אפשר להכין את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק, בתבנית עגולה 22 או בתבנית שקעים/מנז’טים ליצירת מאפינס שנהדר להביא לאירוח או להגיש בארוחת ערב.
Scroll to top
X