מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים, קלופים
- 2 סלסלות פטריות שמפניון
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1 חבילה (150 גרם) גבינת בורסן שום ועשבי תיבול
- 1/2 מיכל שמנת לבישול
- 1/2 כוס גבינת מנצ’גו או קשקבל מגורדת דק, הגבינות של נני
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל זהוב ורך.
- חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל, מטגנים ביחד במשך 5 דקות ומצננים.
- בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבית בורסן, שמנת לבישול וגבינת מנצ’גו או קשקבל.
- מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל ומערבבים.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת או תבנית עגולה 22 ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהפשטידה יציבה.
הערות ושדרוגים
- רוצים לשדרג? מניחים מעל הפשטידה, לפני האפייה, ענפי טימין או מפזרים שומשום.
- במקום פטריות אפשר לשים קוביות בטטה או תירס.
- אפשר להכין את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק, בתבנית עגולה 22 או בתבנית שקעים/מנז’טים ליצירת מאפינס שנהדר להביא לאירוח או להגיש בארוחת ערב.