הגבינות של נני
פרעצלס בייטס עם מטבל גבינות נמסות

מצרכים לפרעצלס:
1/2 קילו קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים
1 כפית מלח
2 כפיות סילאן או מייפל
1/2 כפית אבקת שום

לבישול:
2 ליטר מים
1 כף סודה לשתייה
4 כפיות סילאן או מייפל

לעיטור וציפוי:
1 ביצה L
מלח גס או שומשום
3-4 כפות שמן זית

למטבל גבינות נמסות:
100 גרם גבינת צ’דר הגבינות של נני, מגורדת
100 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני, מגורדת
100 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגורדת
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/2 כוס יין לבן
מעט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, סילאן ושום ולשים במשך 3 דקות.

פרעצלס בייטס עם מטבל גבינות נמסות
– מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– מרדדים חלקים מהבצק לנחש בעובי 2 ס”מ וחותכים למקטעים של 3 ס”מ בערך. מכסים ובינתיים מכינים את המשרה.
– בסיר רחב שמים מים, סודה לשתייה וסילאן ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות – שימו לב שהתנור צריך להיות חם כי מיד אחרי ההשרייה במים הרותחים הפרעצלס צריכים לעבור לתנור.
– בעזרת כף מחוררת גדולה שמים בכל פעם 10-15 פרעצלס במים ומבשלים במשך 2 דקות.
– מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים בביצה טרופה, מפזרים מלח גס או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהפרעצלס זהובים.
– כשהם יוצאים מהתנור מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת.
– מטבל גבינות נמסות: בסיר בינוני שמים את השמנת והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהן נמסות ונוצר רוטב חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד הפרעצלס.

פרעצלס בייטס עם מטבל גבינות נמסות
פרעצלס בייטס עם מטבל גבינות נמסות

Scroll to top
X