מצרכים לפרעצלס:
1/2 קילו קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים
1 כפית מלח
2 כפיות סילאן או מייפל
1/2 כפית אבקת שום
לבישול:
2 ליטר מים
1 כף סודה לשתייה
4 כפיות סילאן או מייפל
לעיטור וציפוי:
1 ביצה L
מלח גס או שומשום
3-4 כפות שמן זית
למטבל גבינות נמסות:
100 גרם גבינת צ'דר הגבינות של נני, מגורדת
100 גרם גבינת מנצ'גו הגבינות של נני, מגורדת
100 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגורדת
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/2 כוס יין לבן
מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, סילאן ושום ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– מרדדים חלקים מהבצק לנחש בעובי 2 ס"מ וחותכים למקטעים של 3 ס"מ בערך. מכסים ובינתיים מכינים את המשרה.
– בסיר רחב שמים מים, סודה לשתייה וסילאן ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות – שימו לב שהתנור צריך להיות חם כי מיד אחרי ההשרייה במים הרותחים הפרעצלס צריכים לעבור לתנור.
– בעזרת כף מחוררת גדולה שמים בכל פעם 10-15 פרעצלס במים ומבשלים במשך 2 דקות.
– מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים בביצה טרופה, מפזרים מלח גס או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהפרעצלס זהובים.
– כשהם יוצאים מהתנור מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת.
– מטבל גבינות נמסות: בסיר בינוני שמים את השמנת והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהן נמסות ונוצר רוטב חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד הפרעצלס.