שי-לי ליפא משדרגת את החביתה ומכינה פריטטה קפרזה עם עגבניות וגבינת מוצרלה בפאלו בניחוח איטלקי. סלט קטן ליד ויש לכם ארוחת ערב קלילה ומהירה
מצרכים:
6 ביצים L
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
10 עלי בזיליקום
3 עגבניות בינוניות
1 כדור גבינת מוצרלה בפאלו
לשימון:
תרסיס שמן זית
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים וקוצצים דק את שיני השום. חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקות.
- פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים שום ועלי בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. משמנים בתרסיס שמן, יוצקים את תערובת הביצים, מניחים מעל פרוסות עגבנייה ומוצרלה. מבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה קלות.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם