הגבינות של נני
פריטטה קפרזה עם עגבניות ומוצרלה

שי-לי ליפא משדרגת את החביתה ומכינה פריטטה קפרזה עם עגבניות וגבינת מוצרלה בפאלו בניחוח איטלקי. סלט קטן ליד ויש לכם ארוחת ערב קלילה ומהירה

מצרכים:

6 ביצים L

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

2 שיני שום

10 עלי בזיליקום

3 עגבניות בינוניות

1 כדור גבינת מוצרלה בפאלו

 

לשימון:

תרסיס שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים וקוצצים דק את שיני השום. חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקות.
  3. פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  4. טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים שום ועלי בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  5. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. משמנים בתרסיס שמן, יוצקים את תערובת הביצים, מניחים מעל פרוסות עגבנייה ומוצרלה. מבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
  6. מעבירים את המחבת לתנור ואופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה קלות.

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: ינאי מנחם

Scroll to top
X