הגבינות של נני
פרוסות חצילים צרובות עם עגבניות, גבינה כחולה ורוטב פסטו

פרוסות חצילים צרובות עם עגבניות, גבינה כחולה ורוטב פסטו

מגדל של פרוסות חצילים קלויים בתנור עם עגבניות, גבינה כחולה ורוטב פסטו. מנה של מסעדה אצלכם במטבח

מצרכים:

2 חצילים מוארכים

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 כף תימין

מלח, פלפל

4 עגבניות גדולות פרוסות

1 קופסה רסק עגבניות

1/2 כוס גבינת ברס בלו  מפוררת או מגורדת

רוטב פסטו

4\3 כוס פירורי לחם

4 כפות צנוברים קלויים

2 כפות שמן זית

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

לרוטב עגבניות:

1 בקבוק עגבניות מרוסקות דק

2 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות דק

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ’ילי

חופן עלי בזיליקום

 

אופן הכנה:

     מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

     מערבבים בקערית שמן זית, שום ותימין.

     פורסים את החציל לפרוסות של סנטימטר, מורחים בתערובת השמן.

     מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים בתנור כרבע שעה עד שהחצילים זהובים מעט.

     מורחים על החצילים מעט רסק עגבניות.

     מניחים מעל 3 פרוסות עגבנייה, עליה חצי כפית פסטו ומפזרים מעט גבינה.

     יוצרים שתי קומות כאלה ומניחים מעל פרוסת חציל חשופה (3 פרוסות חציל במנה).

    מערבבים בקערה פירורי לחם, פטרוזיליה, צנוברים, שמן זית וחצי כוס גבינה מגורדת ומניחים תלולית על החציל החשוף האחרון.

    מכניסים חזרה לתנור לעוד 15 דקות.

    בזמן הזה מכינים את הרוטב:

   שמים במחבת: שמן זית ושום ומדליקים להבה. מוסיפים בקבוק עגבניות, בזיליקום, מלח ופלפל ושבבי צ’ילי ומבשלים 2 דקות.

  מניחים על צלחות הגשה רוטב, עליו מנת חציל ומגישים.

 

צילום: נועם פריסמן

מתכון: ישראל אהרוני

Scroll to top
X