הגבינות של נני
פסטייה גבינות, תרד ועגבניות מיובשות

מרכיבים לפסטייה בקוטר 24-26 ס”מ:

מלית:

2-3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום, כתושות

2 חבילות תרד טרי

150 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות

2 חבילות (280 גרם) גבינת פירמידה עם עשבי תיבול ושום

1 חבילה (160 גרם) גבינת גאודה עיזים, הגבינות של נני, מגורדת

1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל, הגבינות של נני, מגורדת

1/2 כפית מלח, או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור

פסטייה:

1 חבילה בצק פילו

100 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס שומשום

אופן הכנה:

  1. מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את התרד (אפשר בשתי נגלות) ומעדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה המומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
  6. ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
  7. מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
  8. משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
  9. משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
  10. אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
  11. חותכים ומגישים.
Scroll to top
X