מרכיבים לפסטייה בקוטר 24-26 ס”מ:
מלית:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
2 חבילות תרד טרי
150 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
2 חבילות (280 גרם) גבינת פירמידה עם עשבי תיבול ושום
1 חבילה (160 גרם) גבינת גאודה עיזים, הגבינות של נני, מגורדת
1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל, הגבינות של נני, מגורדת
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
פסטייה:
1 חבילה בצק פילו
100 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שומשום
אופן הכנה:
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את התרד (אפשר בשתי נגלות) ומעדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה המומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
- ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
- מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
- משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
- משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- חותכים ומגישים.