פסטה פנה עם קישואים, זיתים ולימון
פסטה צמחונית עם קישואים, טפנד זיתים וארומה נפלאה של לימון. ארוחה אביבית נפלאה שמכינים ב-10 דקות
מצרכים:
500 גרם פסטה פנה
4 קישואים
3 שיני שום, קלופות
4 כפות שמן זית
6 עלי מרווה
1 כף צלפים
מיץ לימון מ-1 לימון
גרידת לימון מ-1 לימון
2 כפות טפנד
1/2 כפית שבבי צ’ילי
מלח
פלפל שחור
50 גרם גבינת גרנה פדנו, מגוררת
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים בצד.
- חותכים את הקישואים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס”מ.
- כותשים את השום.
- במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים את פרוסות הקישואים וצורבים עד שהן מזהיבות מעט.
- מוסיפים את הצלפים והשום הכתוש, מערבבים, מוסיפים מיץ וגרידת לימון ומערבבים. מוסיפים טפנד, שבבי צ’ילי, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את גבינת גרנה פדנו המגוררת.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר