מצרכים ל-4 מנות:
- 6 זוקיני בינוניים
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות ממרח פסטו
- קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 100 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
- עלי בזיליקום
אופן הכנה:
- בעזרת קולפן מיוחד לג'וליאנים או סכין מיוחדת במנדולינה פורסים את הזוקיני לרצועות דקות וארוכות כמו ספגטי.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וזוקיני ומקפיצים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהזוקיני מתחיל להתרכך.
- מוסיפים ממרח פסטו וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מקפיצים עוד כדקה למיזוג טעמים.
- מפוררים מעל קוביות גבינת טברנה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מיד.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: Fun food