מצרכים:
- 1 חבילה פסטה פנה
- 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת איבריקו הגבינות של נני
- 100 גרם גבינת צ’דר כתום הגבינות של נני
- 100 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי
- 100 גרם גבינת ברס בלו
- 30 גרם גבינת גרנה פדנו
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים 1 כפית שמן זית, מערבבים ושומרים בצד.
- בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
- בינתיים, מגררים את כל הגבינות הקשות.
- כשהשמנת כמעט רותחת, מוסיפים את כל הגבינות מלבד הגרנה פדנו ומערבבים היטב עד שהן נמסות.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה, מגררים מעל גרנה פדנו ומגישים.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי