הגבינות של נני
פנקייק תירס שילדים (ומבוגרים) ממש אוהבים

מצרכים

  • 1 ביצה L
  • 1 כוס חלב או שמנת מתוקה/לבישול
  • 100 גרם גבינת בורסאן
  • ½ כוס סודה
  • 100 גרם גבינת גאודה או קשקבל של הגבינות של נני, מגורדת דק
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3/4 כוס גרגירי תירס
  • מעט שמן זית לטיגון

 

להגשה (לא חובה)

  • 1/2 חבילה גבינת עיזים פירמידה, בטעם טבעי
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול

 

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה שמים ביצה, חלב, גבינת בורסאן וגבינת גאודה או קשקבל. טורפים היטב.
  • מוסיפים קמח וגרגירי תירס ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת
    .
  • מניחים מצקת מהתערבות במחבת משומנת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
  • פורסים את העירית לפרוסות דקות מאוד.
  • בקערה קערה מערבבים גבינת עיזים עם שמנת מתוקה ועירית קצוצה דק ומגישים מעל או לצד הפנקייקים.

הערות ושדרוגים

  • במקום תירס אפשר לשים עגבניות מיובשות קצוצות דק, פרחי ברוקולי קטנים, קוביות קישואים קטניות ועוד.
  • אפשר לשדרג את הפנקייקים עם עשבי תיבול כמו עירית, כוסברה או פטרוזיליה.

 

מתכון: רחלי  קרוט

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X