מצרכים
- 1 ביצה L
- 1 כוס חלב או שמנת מתוקה/לבישול
- 100 גרם גבינת בורסאן
- ½ כוס סודה
- 100 גרם גבינת גאודה או קשקבל של הגבינות של נני, מגורדת דק
- 1 כוס קמח תופח
- 3/4 כוס גרגירי תירס
- מעט שמן זית לטיגון
להגשה (לא חובה)
- 1/2 חבילה גבינת עיזים פירמידה, בטעם טבעי
- 1/2 צרור עירית
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול
אופן הכנה:
- בקערה גדולה שמים ביצה, חלב, גבינת בורסאן וגבינת גאודה או קשקבל. טורפים היטב.
- מוסיפים קמח וגרגירי תירס ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת
. - מניחים מצקת מהתערבות במחבת משומנת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
- פורסים את העירית לפרוסות דקות מאוד.
- בקערה קערה מערבבים גבינת עיזים עם שמנת מתוקה ועירית קצוצה דק ומגישים מעל או לצד הפנקייקים.
הערות ושדרוגים
- במקום תירס אפשר לשים עגבניות מיובשות קצוצות דק, פרחי ברוקולי קטנים, קוביות קישואים קטניות ועוד.
- אפשר לשדרג את הפנקייקים עם עשבי תיבול כמו עירית, כוסברה או פטרוזיליה.
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי