פלפלונים ממולאים בגבינות וקרם פלפלים קלויים
מפגש פסגה קולינרי: פלפלים ממולאים — קלאסיקה מהמטבח הבלקני — ששידכנו להם גבינה צרפתית (בורסן) לצד גבינה ספרדית.
חומרים ל-6-4 מנות:
12 פלפלונים צבעוניים
1 חבילה גבינת Boursin au Poivre פלפל שחור
2 כפות גבינת Manchego מגוררת
3 כפות שמן זית לטיגון
לקרם פלפלים:
3 פלפלים אדומים קלויים (אפשר לקנות מוכנים במעדנייה בסופר)
3 כפות שמן זית
מלח
הוראות הכנה:
- מכינים קרם פלפלים: מרסקים פלפלים קלויים במעבד מזון ותוך כדי פעולה יוצקים שמן זית ליצירת אמולסיה אחידה. מתבלים במלח. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, מכוסה בשמן, עד שבועיים.
- מכינים את הפלפלים הממולאים: מערבבים גבינת בורסן פלפל שחור עם מנצ’גו.
- חורצים שסע בכל פלפלון לאורכו וממלאים בכפית גדושה מהתערובת.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים את הפלפלים הממולאים לחריכה קלה וחימום כדקה-שתיים מכל צד.
- מגישים חם או בטמפ’ החדר לצד קרם פלפלים.
עיצוב: עמית פרבר
צילום:דניאל לילה
מתכונים: אורלי פלאי ברונשטיין
הפקה: על השולחן מרכז גסטרונומי