הגבינות של נני
פיצה 4 גבינות עם ארטישוק ועגבניות שרי

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ו-1/4 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר

רוטב:

  • קופסת שימורים עגבניות איטלקיות איכותיות מרוסקות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם צ’דר לבנה או כתומה
  • 50 גרם גאודה עיזים
  • 50 גרם מנצ’גו
  • 50 גרם ברס בלו

תוספות:

  • ארטישוק בשימורים
  • עגבניות שרי
  • עלי בזילקום

אופן הכנה:

  1. שמים קמח, סוכר, שמרים, מים ושמן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים עד היווצרות בצק, בערך 3-4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות על מנת שהגולטן יפתח היטב.
  2.  מוצאים את הבצק ומחלקים ל-3 כדורים.
  3. בעזרת ידיים משומנות עוטפים את כדורי הבצק בשמן זית  זה מה שיעניק גמישות בפתיחת הבצק.
  4. סוגרים באמצעות ניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  5. פותחים כל כדור  למלבן/עיגול.
  6. מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומורחים שכבה נדיבה על הבצק. מכניסים לתנור לחצי אפייה, בערך 10 דקות.
  7. מוציאים, מפזרים את הגבינות והתוספות ומחזירים לאפייה עד שהפיצה זהובה בצדדים והגבינות נמסו.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top
X