רוצים להפתיע את המשפחה בארוחת ערב קלילה? מכינים פיצה 4 גבינות פשוטה להכנה עם רוטב עגבניות, ארבעה סוגי גבינות איכותיות, ארטישוק ועגבניות שרי
גבינות: צ’דר לבנה, גאודה עיזים, מנצ’גו, ברס בלו
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח 00
1 כף שמרים יבשים
1 ו-1/4 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
2 כפות סוכר
רוטב:
קופסת שימורים עגבניות איטלקיות איכותיות מרוסקות (עדיף של מוטי)
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן זית
50 גרם צ’דר לבנה
50 גרם גאודה עיזים
50 גרם מנצ’גו
50 גרם ברס בלו
תוספות:
ארטישוק בשימורים
עגבניות שרי
עלי בזילקום
אופן הכנה:
– שמים קמח, סוכר, שמרים, מים ושמן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים עד היווצרות בצק, בערך 3-4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות על מנת שהגולטן יפתח היטב.
– מוצאים את הבצק ומחלקים ל-3 כדורים.
– בעזרת ידיים משומנות עוטפים את כדורי הבצק בשמן זית זה מה שיעניק גמישות בפתיחת הבצק.
– סוגרים באמצעות ניילון נצמד ומתפיחים שעה.
– פותחים כל כדור למלבן/עיגול.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומורחים שכבה נדיבה על הבצק. מכניסים לתנור לחצי אפייה, בערך 10 דקות.
– מוציאים, מפזרים את הגבינות והתוספות ומחזירים לאפייה עד שהפיצה זהובה בצדדים והגבינות נמסו.
מתכון: יונית צוקרמן