מצרכים לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ו-1/4 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
רוטב:
- קופסת שימורים עגבניות איטלקיות איכותיות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כף שמן זית
- 50 גרם צ'דר לבנה או כתומה
- 50 גרם גאודה עיזים
- 50 גרם מנצ'גו
- 50 גרם ברס בלו
תוספות:
- ארטישוק בשימורים
- עגבניות שרי
- עלי בזילקום
אופן הכנה:
- שמים קמח, סוכר, שמרים, מים ושמן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים עד היווצרות בצק, בערך 3-4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות על מנת שהגולטן יפתח היטב.
- מוצאים את הבצק ומחלקים ל-3 כדורים.
- בעזרת ידיים משומנות עוטפים את כדורי הבצק בשמן זית זה מה שיעניק גמישות בפתיחת הבצק.
- סוגרים באמצעות ניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- פותחים כל כדור למלבן/עיגול.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומורחים שכבה נדיבה על הבצק. מכניסים לתנור לחצי אפייה, בערך 10 דקות.
- מוציאים, מפזרים את הגבינות והתוספות ומחזירים לאפייה עד שהפיצה זהובה בצדדים והגבינות נמסו.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי