רוצים להכין מנה משגעת של פיצה פסטו עם בייבי מוצרלה מהגבינות של נני? הגעתם למקום הנכון!
מצרכים לבצק פיצה:
1/2 קילו קמח לבן או קמח לפיצה
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
מצרכים לתוספות:
1 צנצנת רוטב פסטו מוכן
2 חבילות בייבי מוצרלה, הגבינות של נני
1 סלסלה עגבניות שרי (בכל צבע שאוהבים)
1/3 צרור עלי בזיליקום
תוספות אופציונליות נוספות:
1 בצל סגול
זיתים שחורים פרוסים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, סוכר ושמרים ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות עד שנוצר בצק אלסטי.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
– חותכים את העגבניות לחצי.
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
– מורחים רוטב פסטו על הבצק, מקפידים להשאיר שוליים מסביב, ומפזרים מעל בייבי מוצרלה, עגבניות שרי חתוכות ותוספות אחרות שאוהבים כמו רצועות בצל סגול, זיתים או תלוליות של גבינת בורסן.
-אופים בתנור שחומם לטמפרטורה הכי גבוהה, בטורבו, במשך 8-10 דקות או עד שהפיצה זהובה מאוד.
– מפזרים עלי בזיליקום ומגישים חם חם.