פיצה עם גבינת עיזים עם בצל, שום קונפי, זיתי קלמטה
פיצה נהדרת מבצק עלים מוכן. לא צריך להתפיח או להתעסק עם שמרים וקמח והתוצאה: מרשימה וממכרת.
4 מנות
מצרכים:
1/2 ק"ג בצק עלים
שמן לטיגון
3 בצלים, חצויים ופרוסים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
שיניים קלופות משלושה ראשי שום
מעט שמן זית
1 כף חומץ בסלמי
200 מ"ל מים
1 כף סוכר
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
1 כף עלי טימין
50 ג' זיתי קלמטה מגולענים
200 ג' גאודה עיזים מגוררת
100 ג' גבינת עיזים פרוסה לעיגולים
חופן עלי ארוגולה
הכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- במחבת רחבה מחממים את השמן על אש בינונית.
- כשחם מוסיפים בצל, מלח, פלפל וסוכר ומבשלים במשך כ20 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהבצל מקורמל.
- בסיר קטן מניחים את שיני השום ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים ל5 דקות נוספות לאחר הרתיחה.
- מוציאים את שיני השום ומייבשים את הסיר.
- מחזירים לסיר את שיני השום, מעט שמן זית, חומץ בלסמי, סוכר, 220 מ"ל מים, רוזמרין, טימין ומעט מלח.
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שרב הנוזלים מתאדים ושיני השום מכוסות בקרמל כהה.
- מרדדים את בצק העלים על משטח העבודה עד לגובה של1/2 ס"מ ובעזרת מזלג מחוררים אותו.
- מפזרים על הבצק את רב הגאודה עיזים.
- מפזרים בצורה חופשית את הבצל המקורמל והשום.
- על הבצל והשום מפזרים את פרוסות גבינת העיזים הטרייה וזיתי הקלמטה.
- מסיימים עם שאריות הגאודה עיזים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25 דקות.
- כשמוכן, מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את הפיצה לקרש להגשה.
- מפזרים על הפיצה מלמעלה עלי ארוגולה מטובלים במעט מיץ לימון.
שף: אריק ברגר, צילום: יפעת ירושלמי