הגבינות של נני
פיצה עם גבינת עיזים עם בצל, שום קונפי, זיתי קלמטה

פיצה עם גבינת עיזים עם בצל, שום קונפי, זיתי קלמטה

פיצה נהדרת מבצק עלים מוכן. לא צריך להתפיח או להתעסק עם שמרים וקמח והתוצאה: מרשימה וממכרת.

4 מנות

מצרכים:

1/2 ק"ג בצק עלים

שמן לטיגון

3 בצלים, חצויים ופרוסים

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף סוכר

שיניים קלופות משלושה ראשי שום

מעט שמן זית

1 כף חומץ בסלמי

200 מ"ל מים

1 כף סוכר

1 כף עלי רוזמרין קצוצים

1 כף עלי טימין

50 ג' זיתי קלמטה מגולענים

200 ג' גאודה עיזים מגוררת

100 ג' גבינת עיזים פרוסה לעיגולים

חופן עלי ארוגולה

הכנה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. במחבת רחבה מחממים את השמן על אש בינונית.
  3. כשחם מוסיפים בצל, מלח, פלפל וסוכר ומבשלים במשך כ20 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהבצל מקורמל.
  4. בסיר קטן מניחים את שיני השום ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים ל5 דקות נוספות לאחר הרתיחה.
  5. מוציאים את שיני השום ומייבשים את הסיר.
  6. מחזירים לסיר את שיני השום, מעט שמן זית, חומץ בלסמי, סוכר, 220 מ"ל מים, רוזמרין, טימין ומעט מלח.
  7. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שרב הנוזלים מתאדים ושיני השום מכוסות בקרמל כהה.
  8. מרדדים את בצק העלים על משטח העבודה עד לגובה של1/2 ס"מ ובעזרת מזלג מחוררים אותו.
  9. מפזרים על הבצק את רב הגאודה עיזים.
  10. מפזרים בצורה חופשית את הבצל המקורמל והשום.
  11. על הבצל והשום מפזרים את פרוסות גבינת העיזים הטרייה וזיתי הקלמטה.
  12. מסיימים עם שאריות הגאודה עיזים.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25 דקות.
  14. כשמוכן, מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את הפיצה לקרש להגשה.
  15. מפזרים על הפיצה מלמעלה עלי ארוגולה מטובלים במעט מיץ לימון.

שף: אריק ברגר, צילום: יפעת ירושלמי

Scroll to top