הגבינות של נני
פיצה לזניה

פיצה לזניה

מצרכים:

1 חבילה דפי לזניה (עם שוליים מסולסלים)

1 בקבוק פסאטה (עגבניות משומרות)

1/4 כוס שמן זית

עלים מ-1 צרור בזיליקום

1 גביע שמנת חמוצה

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

150 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת

2 כפות גבינת פרמז’ן, מגוררת

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
  3. מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
  4. בתבנית עגולה (קוטר 28 ס”מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
  5. שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גאודה של נני, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמז’ן.
  6. אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.

 

 

מתכון: אושר אידלמן
צילום: נמרוד סונדרס

 

Scroll to top
X