פיצה לזניה
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה (עם שוליים מסולסלים)
1 בקבוק פסאטה (עגבניות משומרות)
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-1 צרור בזיליקום
1 גביע שמנת חמוצה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
150 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת
2 כפות גבינת פרמז’ן, מגוררת
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
- מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
- בתבנית עגולה (קוטר 28 ס”מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
- שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גאודה של נני, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמז’ן.
- אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.
מתכון: אושר אידלמן
צילום: נמרוד סונדרס