הגבינות של נני
פילה בקר בערמונים ויין אדום

מתכון חגיגי במיוחד של פילה בקר עם ערמונים ויין אדום. מושלם לשולחן החג, ארוחת שישי או סתם שרוצים להרשים מישהו מיוחד

מצרכים:

נתח פילה בקר במשקל קילו

2כפות שמן זית

מלח גס, פלפל גרוס

2 כפות טימין

3 כפות בלסמי

2 כפות סויה

1 כף סוכר חום

חצי כוס יין אדום יבש

לערמונים ותפוחים:

2 תפוחים חתוכים לקוביות

3 כפות שמן זית

חצי כוס סילאן

3 שיני שום, כתושות גס

מלח, פלפל

2 שקיות ערמונים בואקום

1/3 כוס יין אדום

מעדן פרי סנדלפור – ערמונים

 

אופן ההכנה:

הפילה:

מחממים במחבת רחבה וצרה את שמן הזית.

ממליחים ומפלפלים את הנתח ומפזרים עליו את עלי הטימין.

מכניסים את הפילה למחבת וצורבים היטב מכל צדדיו.

מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הבשר ושופכים למחבת.

ממשיכים לצרוב את הבשר על להבה גבוהה.

מעבירים לתנור עם הנוזלים בחום של 200 מעלות.

 

תפוחים וערמונים ביין:

שמים שמן זית ואת התפוחים, הערמונים, מעדן פרי בטעם ערמונים, הסילאן ואת רוטב הבשר –

מוסיפים את היין האדום ומבשלים כעשר דקות.

 

הגשה:
מוציאים את הפילה מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים את הערמונים והתפוחים מסביב.

פורסים את הפילה באמצעות סכין חדה.

מוסיפים את הערמונים והתפוחים עם הרוטב לצד הפילה.

Scroll to top
X