הגבינות של נני
פוקאצ’ה עם עגבניות וגבינה

פוקאצ’ה עם עגבניות וגבינה

אהרוני מלמד אתכם איך להכין פוקאצ’ה מושלמת עם עגבניות וגבינת עיזים. תתכוננו להתאהב בבצק האוורירי ובשילוב המושלב שלו עם העסיסיות של העגבניות והטעם העשיר של הגבינה

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח שמרים

3 כפות שמן זית

1 כף סוכר

כפית מלח

3 כפות עלי רוזמרין קצוצים

300 גרם מים חמימים

 

טופינג:

עגבניות שרי צבעוניות

חצי חבילה עגבניות מיובשות

6 שיני שום, חצויות

1/3 כוס שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, פרוס

8 עלי מרווה

2 כפות תימין

מלח, פלפל גרוס
150 גרם גבינת עיזים

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים ומוסיפים את המים. ממשיכים לערבל במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וקצת נוזלי ורטוב.
  • מכסים ומניחים לתפוח כשעה.
  • מערבבים את העגבניות עם שאר החומרים.
  • משטחים 1/3 מכמות הבצק לצורה אובלית או בצורת עיגול ומניחים 1/2 מהתוספות.
  • אופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.
  • מפזרים מעל עלי בזיליקום וחתיכות גבינת עיזים.
  • ניתן להגיש עם מטבל חומץ בלסמי ושמן זית.

צילום: נועם פריסמן

מתכון: ישראל אהרוני

Scroll to top
X