פוקאצ'ה עם עגבניות וגבינה
אהרוני מלמד אתכם איך להכין פוקאצ'ה מושלמת עם עגבניות וגבינת עיזים. תתכוננו להתאהב בבצק האוורירי ובשילוב המושלב שלו עם העסיסיות של העגבניות והטעם העשיר של הגבינה
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח שמרים
3 כפות שמן זית
1 כף סוכר
כפית מלח
3 כפות עלי רוזמרין קצוצים
300 גרם מים חמימים
טופינג:
עגבניות שרי צבעוניות
חצי חבילה עגבניות מיובשות
6 שיני שום, חצויות
1/3 כוס שמן זית
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
8 עלי מרווה
2 כפות תימין
מלח, פלפל גרוס
150 גרם גבינת עיזים
אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים ומוסיפים את המים. ממשיכים לערבל במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וקצת נוזלי ורטוב.
- מכסים ומניחים לתפוח כשעה.
- מערבבים את העגבניות עם שאר החומרים.
- משטחים 1/3 מכמות הבצק לצורה אובלית או בצורת עיגול ומניחים 1/2 מהתוספות.
- אופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום וחתיכות גבינת עיזים.
- ניתן להגיש עם מטבל חומץ בלסמי ושמן זית.
צילום: נועם פריסמן
מתכון: ישראל אהרוני