הגבינות של נני
פוקאצ’ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ’גו

פוקאצ’ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ’גו

 

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית + 1 כף לשימון התבנית
  • 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים

 

לטופינגז:

  • 3 בצלים סגולים או לבנים, קלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3-4 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 צנצנת ארטישוק משומר בשמן זית
  • 100 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה במהירות בינונית כ 10-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
  3. משמנים תבנית מלבנית גדולה ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לגודל התבנית. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
  4. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
  5. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי המרווה.
  6. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם שקופים.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
  8. חותכים את הארטישוקים לחתיכות בגודל ביס.
  9. מזלפים על הבצק התפוח שמן זית ומפזרים עליו את התוספות – הבצל והארטישוק.
  10. אופים כ-15 דק בתנור החם.
  11. לפני ההגשה מפזרים גילופי גבינת מנצ’גו שמגלפים בעזרת קולפן ירקות.

 

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

Scroll to top
X