פוקאצ’ה עם בצל, ארטישוק וגבינת מנצ’גו
מצרכים לבצק:
- 500 גרם קמח שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית + 1 כף לשימון התבנית
- 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
לטופינגז:
- 3 בצלים סגולים או לבנים, קלופים
- 4 כפות שמן זית
- 3-4 עלי מרווה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 צנצנת ארטישוק משומר בשמן זית
- 100 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה במהירות בינונית כ 10-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לגודל התבנית. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי המרווה.
- מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם שקופים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
- חותכים את הארטישוקים לחתיכות בגודל ביס.
- מזלפים על הבצק התפוח שמן זית ומפזרים עליו את התוספות – הבצל והארטישוק.
- אופים כ-15 דק בתנור החם.
- לפני ההגשה מפזרים גילופי גבינת מנצ’גו שמגלפים בעזרת קולפן ירקות.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר