פולנטה מהירה עם עגבניות
המרכיבים:
100 גרם קמח תירס
כוס תירס משומר
50 מ”ל חלב
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה עם שמן זית
2 עגבניות קצוצות
שן שום כתושה
צרור בזיליקום טרי
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
גבינת מנצ’גו
אופן ההכנה:
מניחים את החמאה, שמן הזית, החלב והקמח בסיר קטן ומערבבים על אש בינונית כ- 15 דקות.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התירס המשומר ומוסיפים למסה. מתבלים במעט מלח.
מערבבים את העגבניות עם הבזיליקום, השום, מלח ושמן זית ומגישים מעל הפולנטה עם שמנת חמוצה ופרוסות של גבינת מנצ’גו