הגבינות של נני
פאי לימון ומרנג הכי טעים בעולם

זה בדיוק הזמן להכין קינוח משגע של פאי לימון מרענן עם מרנג ועוגיות סן מישל פריכות וטעימות!

מצרכים לבסיס:
250 גרם עוגיות חמאה סאן מישל
100 גרם חמאה מומסת
1 כף אבקת סוכר

מצרכים למלית לימון:
4 חלמונים
1/2 כוס מיץ לימון טרי
גרידת לימון מ-2 לימונים
1 פחית חלב מרוכז 400 מ"ל

מצרכים למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים

אופן הכנה:
– טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים.
– מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת ומערבבים היטב.
– מניחים את פירורי העוגיות בתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים לתחתית ולדפנות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות. מצננים.
– מכינים את המילוי: שמים את כל מצרכי המילוי בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
– שופכים את המלית לתוך הקלתית המצוננת ובעזרת מרית משטחים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20 דקות. מעבירים למקרר למשך הלילה או לכמה שעות.
– מכינים את המרנג: ממיסים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ סוכר מבעבע. מודדים את הטמפרטורה עם מד חום וכאשר היא מגיעה ל-120 סוגרים את האש.
– כמה דקות קודם מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר עם וו הקצפה. מזלפים את סירופ הסוכר באיטיות לתוך החלבונים בזמן ההקצפה ומקציפים על מהירות בינונית במשך 7-10 דקות.
– מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר פרח ומזלפים מעל המילוי.
– שורפים בעזרת ברנר או תנור גריל שחומם ל-200 מעלות למשך דקה.

Scroll to top