עוף שלם עם ירקות שורש במרינדת הדרים
אין מנה חגיגית כמו עוף צלוי. תמרה אהרוני משדרגת את המנה עם ירקות שורש שנצלים יחד עם העוף בשילוב מעדן פרי תפוז סנדלפור. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
מצרכים:
1 עוף שלם טרי
למשרה:
2 שיני שום, קלוף
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף קליפת תפוז מגורדת
2 כפות מעדן פרי תפוז סנדלפור
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף עלי טימין
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לירקות:
2 בטטות, קלופות
4 גזרים, קלופים
1/2 דלורית, קלופה
2 בצלים, קלופים
2 שומר
500 גרם תפוחי אדמה קטנים
3 שיני שום, קלופות
1 כף עלי טימין
2 כפות עלי רוזמרין
1 ראש שום
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
למילוי העוף:
1 לימון
3 ענפי טימין
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מכינים את המשרה: כותשים את שיני השום וקוצצים את עלי הפטרוזיליה. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. שמים את העוף במשרה ומשרים לפחות שעה ועד לילה במקרר.
- מכינים את הירקות: חותכים לקוביות גדולות את הבטטה, הגזר והדלורית. חותכים לשישיות את הבצל והשומר. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, כותשים את שיני השום וחוצים את ראש השום לחצי.
- שמים את כל הירקות, עשבי התיבול ושמן הזית בתבנית צלייה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל.
- מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה) ומניחים על הירקות בתבנית הצלייה.
- מכניסים לבטן העוף לימון וענפי טימין.
- צולים את העוף 15 דקות בחום 250 מעלות, מחלישים את חום התנור ל-180 וממשיכים לצלות עוד 45 דקות.
- בינתיים שמים את המשרה של העוף בסיר קטן ומצמצמים לחצי ליצירת רוטב.
- כשהעוף מוכן, מזלפים עליו מהרוטב המצומצם ומגישים.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר