הגבינות של נני
עוגת שכבות של עוגיות חמאה וקרם גבינה

עוגת שכבות של עוגיות חמאה וקרם גבינה

יש מתכונים שהם על-זמניים – כזה הוא המתכון לעוגת ביסקוויטים. יונית צוקרמן משדרגת את העוגה המוכרת עם עוגיות חמאה נימוחות וקרם עשיר ונפלא.

 

מצרכים:

3 חבילות עוגיות חמאה סן מישל

1 כוס נס קפה, כמו שאוהבים לשתות בבוקר

 

לקרם:

2 חבילות פודינג וניל

3 קרטונים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות חלב

150 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי

1 כף אבקת סוכר

 

לציפוי:

200 מ"ל (1/2 פחית) חלב קוקוס

200 גרם שוקולד מריר

1 כף אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את כל מרכיבי הקרם. טורפים עד שנוצר קרם סמיך.
  2. בתבנית מלבנית, שמים 1/4 מהקרם ומשטחים בעזרת מרית.
  3. טובלים את עוגיות החמאה בנס קפה ומסדרים שכבה מעל הקרם.
  4. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות: שכבת קרם ומעליה שכבת עוגיות טבולות בנס קפה, ושוב שכבת קרם ושכבת עוגיות. מסיימים בשכבת קרם אחרונה ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
  5. בינתיים, מכינים את הציפוי: שמים את כל מרכיבי הציפוי בקערה שמתאימה למיקרו, מחממים 2 דקות ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  6. שופכים את הציפוי על העוגה ומזיזים את התבנית מצד לצד כך שהציפוי יגיע לכל הפינות ויצפה יפה את פני העוגה. מקשטים בפירות יער או בשוקולד מגורר ומגישים.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

 

Scroll to top