עוגת שכבות של עוגיות חמאה וקרם גבינה
יש מתכונים שהם על-זמניים – כזה הוא המתכון לעוגת ביסקוויטים. יונית צוקרמן משדרגת את העוגה המוכרת עם עוגיות חמאה נימוחות וקרם עשיר ונפלא.
מצרכים:
3 חבילות עוגיות חמאה סן מישל
1 כוס נס קפה, כמו שאוהבים לשתות בבוקר
לקרם:
2 חבילות פודינג וניל
3 קרטונים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
150 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי
1 כף אבקת סוכר
לציפוי:
200 מ"ל (1/2 פחית) חלב קוקוס
200 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את כל מרכיבי הקרם. טורפים עד שנוצר קרם סמיך.
- בתבנית מלבנית, שמים 1/4 מהקרם ומשטחים בעזרת מרית.
- טובלים את עוגיות החמאה בנס קפה ומסדרים שכבה מעל הקרם.
- חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות: שכבת קרם ומעליה שכבת עוגיות טבולות בנס קפה, ושוב שכבת קרם ושכבת עוגיות. מסיימים בשכבת קרם אחרונה ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
- בינתיים, מכינים את הציפוי: שמים את כל מרכיבי הציפוי בקערה שמתאימה למיקרו, מחממים 2 דקות ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- שופכים את הציפוי על העוגה ומזיזים את התבנית מצד לצד כך שהציפוי יגיע לכל הפינות ויצפה יפה את פני העוגה. מקשטים בפירות יער או בשוקולד מגורר ומגישים.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי