הגבינות של נני
עוגת סברינה בטעם של פעם

עוגת סברינה בטעם של פעם

מתגעגעים לסברינה? יונית צוקרמן מכינה עוגת סברינה חגיגית ומיוחדת עם זילופי קצפת, מעדן תות מושלם וסירופ שמותיר את העוגה רכה ועסיסית

 

מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
2 כפות שמן
1 כוס קמח תופח

סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית רום

ציפוי:
1 מעדן תות סנדלפור

קצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מעדן תות סנדלפור – לא חובה. מוסיף טעם וצבע ורוד

אופן הכנה:
– מקציפים את החלבונים עם סוכר לבן וסוכר וניל. כשהקרם יציב מוסיפים חלמונים, שמנת, שמן ובסוף את הקמח.
– משמנים תבנית עגולה חד פעמית בגודל 24 ומעבירים את תערובת העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מכינים את הסירופ: מחממים ביחד סוכר, מים, לימון ורום עד שהסוכר נמס.
– כשהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ באופן שווה על כל העוגה (עוגה חמה סירופ קר והפוך). חשוב להרטיב את כל העוגה כדי שתהיה עסיסית.
– כשהעוגה קרה מורחים את מעדן הפרי.
– מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד ליצירת קצפת יציבה. מוסיפים את הריבה ומערבבים מעט.
– מזלפים את הקצפת על העוגה מעטרים באבקת נוצצים, תותים חתוכים או כל קישוט אחר שאוהבים. אם אין תותים אפשר לעטר בדובדבנים.

 

Scroll to top
X