עוגת סברינה בטעם של פעם
מתגעגעים לסברינה? יונית צוקרמן מכינה עוגת סברינה חגיגית ומיוחדת עם זילופי קצפת, מעדן תות מושלם וסירופ שמותיר את העוגה רכה ועסיסית
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
2 כפות שמן
1 כוס קמח תופח
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית רום
ציפוי:
1 מעדן תות סנדלפור
קצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מעדן תות סנדלפור – לא חובה. מוסיף טעם וצבע ורוד
אופן הכנה:
– מקציפים את החלבונים עם סוכר לבן וסוכר וניל. כשהקרם יציב מוסיפים חלמונים, שמנת, שמן ובסוף את הקמח.
– משמנים תבנית עגולה חד פעמית בגודל 24 ומעבירים את תערובת העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מכינים את הסירופ: מחממים ביחד סוכר, מים, לימון ורום עד שהסוכר נמס.
– כשהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ באופן שווה על כל העוגה (עוגה חמה סירופ קר והפוך). חשוב להרטיב את כל העוגה כדי שתהיה עסיסית.
– כשהעוגה קרה מורחים את מעדן הפרי.
– מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד ליצירת קצפת יציבה. מוסיפים את הריבה ומערבבים מעט.
– מזלפים את הקצפת על העוגה מעטרים באבקת נוצצים, תותים חתוכים או כל קישוט אחר שאוהבים. אם אין תותים אפשר לעטר בדובדבנים.