הגבינות של נני
עוגיות ריבה

כל מה שחסר לכם ליד כוס התה זו עוגייה פריכה וזהובה במילוי ריבה. יונית צוקרמן מגייסת את הקורצנים ומראה לכם איך להכין את העוגייה המושלמת

מצרכים:

  • 200 גרם חמאת אלוויר
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כף גרידת תפוז/לימון
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כפות גדושות שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 1 צנצנת מעדן פרי תות/משמש סן דלפור (או כל טעם שאוהבים)

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. שמים את החמאה בקערה ומחממים במשך דקה במיקרוגל. מעבירים לקערת מיקסר.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד הריבה, ומערבלים עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף קצת קמח.
  4. מחלקים את כדור הבצק ל-3 חלקים. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בצק דק. בעזרת קורצן עוגיות ריבה בצורת פרח, קורצים עוגיות עם חור ובלי חור מעלה הבצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
  5. מסדרים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד שהעוגיות מזהיבות, כ-15-20 דקות.
  6. שמים את הריבה בשק זילוף, ומזלפים ריבה על העוגיות ללא החור. מעל כל עוגייה מרוחה בריבה מניחים עוגייה עם חור.
  7. בוזקים אבקת סוכר על העוגיות.

הערות:

  • אפשר לחסוך זמן ולהכין את העוגיות עם בצק פריך חמאה מוכן שניתן לקנות בסופרמרקט.

 

מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי

 

 

Scroll to top
X