כל מה שחסר לכם ליד כוס התה זו עוגייה פריכה וזהובה במילוי ריבה. יונית צוקרמן מגייסת את הקורצנים ומראה לכם איך להכין את העוגייה המושלמת
מצרכים:
- 200 גרם חמאת אלוויר
- 2 ו-1/2 כוסות קמח תופח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כף גרידת תפוז/לימון
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 2 כפות גדושות שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 1 צנצנת מעדן פרי תות/משמש סן דלפור (או כל טעם שאוהבים)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- שמים את החמאה בקערה ומחממים במשך דקה במיקרוגל. מעבירים לקערת מיקסר.
- מוסיפים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד הריבה, ומערבלים עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף קצת קמח.
- מחלקים את כדור הבצק ל-3 חלקים. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בצק דק. בעזרת קורצן עוגיות ריבה בצורת פרח, קורצים עוגיות עם חור ובלי חור מעלה הבצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- מסדרים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד שהעוגיות מזהיבות, כ-15-20 דקות.
- שמים את הריבה בשק זילוף, ומזלפים ריבה על העוגיות ללא החור. מעל כל עוגייה מרוחה בריבה מניחים עוגייה עם חור.
- בוזקים אבקת סוכר על העוגיות.
הערות:
- אפשר לחסוך זמן ולהכין את העוגיות עם בצק פריך חמאה מוכן שניתן לקנות בסופרמרקט.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי