הגבינות של נני
עוגיות גבינה כחולה

מצרכים:

  • 100 גרם גבינת ברס בלו
  • 50 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני, חתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 1/2 כוס פקאנים קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים – לא חובה

לעיטור:

  • ביצה טרופה
  • שומשום או פרג שלם

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים, פרט לאגוזים, בקערה מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק.
  • מוסיפים את האגוזים ומערבלים עוד 1/2 דקה רק עד שהאגוזים נטמעים בבצק.
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומגלגלים לצורת רולדה בעובי 5 ס”מ. מעבירים למקפיא לשעה או למשך הלילה.
  • מניחים נייר אפייה על השיש ומפזרים באמצע פס שומשום.
  • מברישים את הבצק בביצה ומגלגלים את גליל הבצק בשומשום.
  • פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות.
  • מצננים ורק אז מכניסים לצנצנת.

 

מתכון: יונית צוקרמן

Scroll to top
X