מצרכים:
- 100 גרם גבינת ברס בלו
- 50 גרם גבינת מנצ’גו הגבינות של נני, חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ו-1/4 כוסות קמח
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת סוכר
- 1/2 כוס פקאנים קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים – לא חובה
לעיטור:
- ביצה טרופה
- שומשום או פרג שלם
אופן הכנה:
- שמים את כל המצרכים, פרט לאגוזים, בקערה מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את האגוזים ומערבלים עוד 1/2 דקה רק עד שהאגוזים נטמעים בבצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומגלגלים לצורת רולדה בעובי 5 ס”מ. מעבירים למקפיא לשעה או למשך הלילה.
- מניחים נייר אפייה על השיש ומפזרים באמצע פס שומשום.
- מברישים את הבצק בביצה ומגלגלים את גליל הבצק בשומשום.
- פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות.
- מצננים ורק אז מכניסים לצנצנת.
מתכון: יונית צוקרמן