הגבינות של נני
סמבוסק ממולא בחצילים מטוגנים וגבינה מלוחה

סמבוסק ממולא בחצילים מטוגנים וגבינה מלוחה

מאפה זהוב ממולא בחציל וגבינות, מתאים לנשנוש בין הארוחות או כארוחת ערב למשפחה ולילדים

 

10 יחידות

 

לבצק:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפיות מלח גס

3/4 כוס שמן קנולה

2 כוסות מים פושרים

 

למילוי:

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני

 

לסלט העלים:

1 כוס אורוגולה

2 כוסות חסה

1/2 כוס נענע

1/2 כוס פטרוזיליה

1/2 כוס בצל ירוק

1/2 כוס כרפס

1/2 כוס פלפל אדום חתוך לרצועות

1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

לימון

שמן זית

מלח

 

לטחינת עגבניות:

1 כוס עגבניות שרי

1 כוס טחינה גולמית

מלח

מעט לימון

מלח

פלפל

מי קרח

 

אופן ההכנה:

  • שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  • לאחר שעה, מכים באגרופים בבצק להוצאת האוויר, ומתפיחים בשנית כ-15 דקות.
  • מטגנים בשמן עמוק את קוביות החציל. מעבירים לנייר סופג.
  • מערבבים את החציל המטוגן עם קוביות גבינת הטברנה, אגוז מוסקט ופלפל.
  • מכינים את הסלט: שמים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • מכינים את טחינת העגבניות: מערבבים את עגבניות השרי עם מעט שמן זית. צולים בתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות כ-10 דקות. שמים את כל רכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה.
  • מכינים את הבצק למילוי: פותחים את הבצק ומרדדים במערוך לעובי 1.5 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כמות יפה מהמילוי . סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים בקצוות באמצעות מזלג או בתנועות קיפול עד שכל הסמבוסק נסגר לחלוטין.
  • מטגנים את הסמבוסק בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים לצד סלט עלים רענן וטחינת עגבניות.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן

 

 

Scroll to top