סמבוסק ממולא בחצילים מטוגנים וגבינה מלוחה
מאפה זהוב ממולא בחציל וגבינות, מתאים לנשנוש בין הארוחות או כארוחת ערב למשפחה ולילדים
10 יחידות
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח גס
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
למילוי:
1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
לסלט העלים:
1 כוס אורוגולה
2 כוסות חסה
1/2 כוס נענע
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק
1/2 כוס כרפס
1/2 כוס פלפל אדום חתוך לרצועות
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
לימון
שמן זית
מלח
לטחינת עגבניות:
1 כוס עגבניות שרי
1 כוס טחינה גולמית
מלח
מעט לימון
מלח
פלפל
מי קרח
אופן ההכנה:
- שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- לאחר שעה, מכים באגרופים בבצק להוצאת האוויר, ומתפיחים בשנית כ-15 דקות.
- מטגנים בשמן עמוק את קוביות החציל. מעבירים לנייר סופג.
- מערבבים את החציל המטוגן עם קוביות גבינת הטברנה, אגוז מוסקט ופלפל.
- מכינים את הסלט: שמים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מכינים את טחינת העגבניות: מערבבים את עגבניות השרי עם מעט שמן זית. צולים בתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות כ-10 דקות. שמים את כל רכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה.
- מכינים את הבצק למילוי: פותחים את הבצק ומרדדים במערוך לעובי 1.5 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כמות יפה מהמילוי . סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים בקצוות באמצעות מזלג או בתנועות קיפול עד שכל הסמבוסק נסגר לחלוטין.
- מטגנים את הסמבוסק בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים לצד סלט עלים רענן וטחינת עגבניות.
מתכון: אבי לוי
צילום: נועם פריסמן