סמבוסק גבינות מקמח כוסמין
בצק שמרים מעולה ממולא בתערובת גבינות משגעת – הסמבוסק של יונית צוקרמן יהיה הכוכב הבא באירוח שלכם. מתכון שמכינים בקלי קלות עם קמח מלא וגבינות נפלאות
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 ו-3/4 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
למילוי:
150 גרם גבינת בורסאן בטעם שום ועשבי תיבול
150 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
150 גרם גבינת מוצרלה
150 גרם צ'דר כתום
לקישוט:
1 ביצה, טרופה
שומשום או פרג
אופן הכנה:
- שמים בקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק מלבד המלח. מתחילים לעבד את הבצק במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד שנוצר גוש בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-7 דקות להיווצרות גלוטן בבצק.
- משמנים קלות את פני הבצק, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
- בתום ההתפחה, קורצים 18 כדורים מהבצק. בעזרת מערוך, פותחים כל כדור לעיגול שטוח.
- מניחים בכל עיגול בצק 1-2 כפות מלית, מקפלים לחצי ומהדקים בידיים או בעזרת מזלג.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את עיגולי הבצק הממולאים, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום או פרג. מניחים להתפחה של חצי שעה.
- אופים בתנור החם עד הזהבה.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי