הגבינות של נני
סלמון בסילאן וחרדל

סלמון בסילאן וחרדל

פילה סלמון עסיסי שמצופה בתערובת סילאן וחרדל – מנה מושלמת וקלה להכנה לאירוח משפחתי ואפילו לארוחה חגיגית


מצרכים ל-8 מנות:

1.6 ק”ג פילה סלמון טרי, עם העור

3 כפות חרדל דיז’ון גרגירים

2 כפות סילאן

1 כף שמן זית

2 ענפי תימין

מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
  3. מערבבים בקערית חרדל, סילאן ושמן זית. מורחים על הדג, מפזרים ענפי תימין ומתבלים במלח ופלפל.
  4. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. לא להתפתות ולאפות יותר מדי, כדי לא לייבש (ליתר בטחון פורסים חתיכה מהסלמון ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכזו הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה).

 

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: נועם פריסמן

 

 

Scroll to top
X