הגבינות של נני
סלמון בנוסח אסייתי

סלמון בנוסח אסייתי

יונית צוקרמן מכינה מנה בריאה וטעימה של נתחי דג סלמון במרינדה מתקתקה בניחוח אסייתי

 

מצרכים:

1.2 ק”ג דג סלמון, מחולק ל-8 נתחים

 

למשרה:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כוס סילאן

2 כפות חרדל דיז’ון של Maille

1 כף סוכר לבן

3 כפות רוטב סויה

3 כפות רוטב טריאקי

3 שיני שום, קלופות

1 ו-1/2 כפות מיץ לימון (מ-1/2 לימון)

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לקישוט:

עלי רוזמרין

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. כותשים את שיני השום.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי המשרה בקערה.
  4. משרים את נתחי הסלמון במשרה כ-5-10 דקות.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים בה את נתחי הסלמון ללא המשרה. שומרים את המשרה בצד.
  6. אופים ללא כיסוי במשך 5 דקות.
  7. לאחר 5 דקות, יוצקים מהמשרה על נתחי הדג. מחזירים ל-5 דקות אפייה נוספות, שאחריהן יוצקים שוב מהמשרה על נתחי הדג.
  8. משנים את מצב התנור לגריל, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, וצולים את נתחי הדג במשך 2 דקות.
  9. מקשטים בעלי רוזמרין.

הערות:

  • אפשר לפרוס כמה בטטות לפרוסות, להניח מתחת לנתחי הדג ולאפות יחד.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X