סלמון בנוסח אסייתי
יונית צוקרמן מכינה מנה בריאה וטעימה של נתחי דג סלמון במרינדה מתקתקה בניחוח אסייתי
מצרכים:
1.2 ק”ג דג סלמון, מחולק ל-8 נתחים
למשרה:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סילאן
2 כפות חרדל דיז’ון של Maille
1 כף סוכר לבן
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
3 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כפות מיץ לימון (מ-1/2 לימון)
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט:
עלי רוזמרין
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- כותשים את שיני השום.
- מערבבים היטב את כל חומרי המשרה בקערה.
- משרים את נתחי הסלמון במשרה כ-5-10 דקות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים בה את נתחי הסלמון ללא המשרה. שומרים את המשרה בצד.
- אופים ללא כיסוי במשך 5 דקות.
- לאחר 5 דקות, יוצקים מהמשרה על נתחי הדג. מחזירים ל-5 דקות אפייה נוספות, שאחריהן יוצקים שוב מהמשרה על נתחי הדג.
- משנים את מצב התנור לגריל, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, וצולים את נתחי הדג במשך 2 דקות.
- מקשטים בעלי רוזמרין.
הערות:
- אפשר לפרוס כמה בטטות לפרוסות, להניח מתחת לנתחי הדג ולאפות יחד.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי