הגבינות של נני
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון

מחפשים מנה טעימה, חגיגית ומרשימה שתככב על שולחן החג? תכינו נתח סלמון שלם אפוי בתנור ברוטב מעולה על בסיס חרדל, דבש ולימון, שמוגש על מצע עלי בק צ’וי מוקפצים

 

סלמון:

  • 1 פילה סלמון טרי
  • 1/2 כוס עירית, קצוצה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1.5 כפות חרדל דיז’ון Maille
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סויה מתוקה כשל”פ
  • 1.5 כפות דבש
  • 1 קורט שבבי צ’ילי
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 קורט פלפל גרוס
  • 4 עלי מרווה

בק צ’וי:

  • 1 ראש בק צ’וי
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 קורט פלפל שחור
  • 2 כפות מים

הגשה:

  • עירית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קוצצים את העירית.
  2. מכינים את הסלמון: שמים את הסלמון בתבנית עם צד העור כלפי מטה. מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה, מורחים את הדג ומדביקים את עלי המרווה. צולים 10-15 דקות.
  3. מכינים את הבק צ’וי: חוצים את הבק צ’וי לאורכם.
  4. מחממים את השמן במחבת וצורבים את הבק-צ’וי עם הצד החתוך כלפי מטה כ-3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את המים וממשיכים ללהט על המחבת עוד דקה.
  5. מניחים את הבק צ’וי על צלחת הגשה ועליהם את הדג השלם.
  6. מפזרים את העירית ומגישים.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X