מחפשים מנה טעימה, חגיגית ומרשימה שתככב על שולחן החג? תכינו נתח סלמון שלם אפוי בתנור ברוטב מעולה על בסיס חרדל, דבש ולימון, שמוגש על מצע עלי בק צ’וי מוקפצים
סלמון:
- 1 פילה סלמון טרי
- 1/2 כוס עירית, קצוצה
- 3 כפות מיץ לימון
- 1.5 כפות חרדל דיז’ון Maille
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סויה מתוקה כשל”פ
- 1.5 כפות דבש
- 1 קורט שבבי צ’ילי
- 1/4 כפית מלח גס
- 1 קורט פלפל גרוס
- 4 עלי מרווה
בק צ’וי:
- 1 ראש בק צ’וי
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 2 כפות מים
הגשה:
- עירית
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-240 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קוצצים את העירית.
- מכינים את הסלמון: שמים את הסלמון בתבנית עם צד העור כלפי מטה. מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה, מורחים את הדג ומדביקים את עלי המרווה. צולים 10-15 דקות.
- מכינים את הבק צ’וי: חוצים את הבק צ’וי לאורכם.
- מחממים את השמן במחבת וצורבים את הבק-צ’וי עם הצד החתוך כלפי מטה כ-3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את המים וממשיכים ללהט על המחבת עוד דקה.
- מניחים את הבק צ’וי על צלחת הגשה ועליהם את הדג השלם.
- מפזרים את העירית ומגישים.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נועם פריסמן