סלט תפוחי אדמה עם סלמון ושעועית ירוקה
רוצים לשדרג את מנות הסלט הקבועות שלכם? ישראל אהרוני מפנק במתכון משגע לסלט תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה וסלמון צרוב. הסלט מתאים בדיוק לאירוח הבא שלכם
מצרכים:
500 גרם תפוחי אדמה, קלופים
200 גרם שעועית ירוקה, קפואה
750 גרם פילה סלמון, ללא העור
2 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לזיגוג:
1 כף חרדל Maille
1 כף דבש
3 כפות לימון
לסלט:
חופן שמיר
4-5 גבעולי בצל ירוק
לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כף חרדל Maille
3 כפות שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
1/4 כפית שבבי צ’ילי
מלח
פלפל שחור
מעט פלפל ירוק חריף, קלוי
אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה (שלמים) עד לריכוך מוחלט במים עם הרבה מלח. מסננים וחותכים לקוביות בגודל ביס ושמים בקערת ערבוב.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים למשך דקה. מסננים ושומרים בצד.
- מדביקים את עלי המרווה לסלמון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- במחבת עם 2 כפות שמן זית, צורבים את פילה הסלמון משני הצדדים.
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הזיגוג. כשהסלמון צרוב משני צדיו, מוסיפים את תערובת הזיגוג למחבת וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוציאים לצלחת ומצננים.
- קוצצים את השמיר ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- קוצצים דק בצל ירוק ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הפלפל החריף הקלוי ומערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מפרקים את פילה הסלמון הצרוב בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
- מוסיפים את השעועית והרוטב לקערת תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר