הגבינות של נני
סלט פנצנלה של שי-לי ליפא עם גבינה מלוחה

סלט פנצנלה של שי-לי ליפא עם גבינה מלוחה

סלט עגבניות ופלפלים עם זיתים  וקרעי ג’בטה זהובים שמתפקדים כקרוטונים מושלמים. גבינה מלוחה מעל ורוטב חמצמץ-מתקתק ויש לכם ארוחת ערב נהדרת ומהירה

 

חומרים ל-6-4 מנות:

5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 3 ס”מ

3 פלפלים בינוניים (אדומים או צהובים), חתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס לרצועות דקות

12 זיתי קלמטה, מגולענים

לקרוטונים:

1 ג’בטה, קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס”מ

תרסיס שמן זית פאם

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ בן יין אדום

1 שן שום כתושה

1/4 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

שקית (200 גרם) פטה או קוביות של גבינה מלוחה טברנה (הגבינות של נני)

20 עלי בזיליקום

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
– מניחים קרעי ג’בטה בתבנית ומתיזים מעט שמן זית.
– אופים בתנור החם כ-8 דקות עד שקרעי הג’בטה זהובים. מצננים היטב.
– מערבבים עגבניות, פלפלים, בצל, זיתים וקרוטונים בקערה.
– מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
– מפזרים את הגבינת ועלי בזיליקום ומגישים.

מתכון: שי-לי ליפא
צילום סטילס: ינאי מנחם

Scroll to top
X