סלט פנצנלה של שי-לי ליפא עם גבינה מלוחה
סלט עגבניות ופלפלים עם זיתים וקרעי ג'בטה זהובים שמתפקדים כקרוטונים מושלמים. גבינה מלוחה מעל ורוטב חמצמץ-מתקתק ויש לכם ארוחת ערב נהדרת ומהירה
חומרים ל-6-4 מנות:
5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ
3 פלפלים בינוניים (אדומים או צהובים), חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס לרצועות דקות
12 זיתי קלמטה, מגולענים
לקרוטונים:
1 ג'בטה, קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס"מ
תרסיס שמן זית פאם
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 שן שום כתושה
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שקית (200 גרם) פטה או קוביות של גבינה מלוחה טברנה (הגבינות של נני)
20 עלי בזיליקום
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
– מניחים קרעי ג'בטה בתבנית ומתיזים מעט שמן זית.
– אופים בתנור החם כ-8 דקות עד שקרעי הג'בטה זהובים. מצננים היטב.
– מערבבים עגבניות, פלפלים, בצל, זיתים וקרוטונים בקערה.
– מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
– מפזרים את הגבינת ועלי בזיליקום ומגישים.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום סטילס: ינאי מנחם