סלט ירוק עם תפוחים צלויים ומקלות בצק עלים עם גבינה
רוצים להרשים את האורחים עם מנה ראשונה חגיגית במיוחד לראש השנה? אהרוני מלמד איך להכין סלט ירוק משגע עם תפוחים מקורמלים, גבינת ברס בלו ואגוזי לוז בליווי מקלות גבינה קראנצ’יים
מצרכים:
5 תפוחי פינק ליידי
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור
לסלט:
2 ראשי אנדיב
1 ראש אנדיב סגול
2 ראשי חסה סלנובה
1 ראש חסה בייבי ג’ם
לוויניגרט:
1/3 כוס שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
1 כף גדושה דבש או מייפל
מלח
פלפל שחור
למקלות הגבינה:
1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
1 ביצה, טרופה
200 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת
להגשה:
1 גבינת ברס בלו
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, שבורים מעט
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את התפוחים לאורך לשישיות ומניחים בתבנית.
- מערבבים את התפוחים עם החמאה המומסת, סוכר, בלסמי, מלח ופלפל.
- אופים את התפוחים בתנור כ-30 דקות, עד שהתפוחים מתקרמלים. מוציאים ומצננים.
- מכינים את הסלט: מפרידים בעדינות את עלי האנדיב, הסלנובה והבייבי ג’ם ושמים בקערה.
- מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
- מכינים את מקלות הגבינה: משטחים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לרצועות בעובי 2 ס”מ. מורחים בביצה טרופה ומפזרים גבינת גאודה מגוררת. מסלסלים את המקלות בתנועה סיבובית ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-15 דקות.
- מסדרים את התפוחים על צלחת הגשה שטוחה.
- מערבבים את עלי החסה עם הרוטב בתנועות אווריריות בלי למחוץ את העלים. שמים את הסלט במרכז צלחת ההגשה ובמרכז התפוחים.
- מפזרים מעל אגוזי לוז וחתיכות גבינת ברס בלו.
- מגישים לצד מקלות הגבינה.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר