הגבינות של נני
סלט ירוק עם טוסטונים וגבינת קממבר

סלט ירוק עם טוסטונים וגבינת קממבר

 

 

מצרכים לסלט:

2 ראש אנדיב לבן

4 צנוניות

2 תפוחי עץ ירוקים

1 חופן שקדים פרוסים

 

לטוסטונים:

1 חבילה בצק עלים

1 גבינת קממבר של נני

2 כפות שמן זית

2 כפות דבש

1 כף טימין

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

1 כף חרדל דיז’ון  maille

1 כפית דבש

1/4 כפית מלח

 

 

אופן הכנה:

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים דק את הצנוניות. חותכים את התפוחים לפלחים דקים. כותשים את השום. פורסים את הגבינה.
  2. מרדדים את הבצק ושמים על התבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים מעל עוד נייר אפייה ועוד תבנית שתשמש משקולת ואופים כ-15-20 דקות עד שהבצק נהיה שחום ופריך. מצננים טיפה וחותכים לפסים בעובי כ-3 ס”מ. מחזירים יחד עם הנייר לתבנית ושומרים בצד. לא מכבים את התנור.
  3. מכינים את הסלט: מפרידים את האנדיב לעלים, מוסיפים את הצנוניות והתפוחים ומערבבים.
  4. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ומערבבים.
  5. מניחים על כל מלבן בצק פרוסת גבינה, מזלפים מעל קצת שמן זית ודבש ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל. אופים מתחת לגריל 3 דקות עד שהגבינה נמסה.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל את השקדים. מסדרים על הסלט את הטוסטונים ומגישים.

 

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

 

Scroll to top
X