הגבינות של נני
סלט יווני משודרג

סלט יווני משודרג

גרסה משודרגת ומיוחדת לסלט היווני האהוב שהופכת אותו לארוחה של ממש. שילוב מושלם בין ירקות טריים עם קרעי פיתה זהובה עם זעתר, קוביות גבינת טברנה מלוחה וזיתי קלמטה.

מצרכים:
2-3 מלפפונים, טריים וקשים
2 עגבניות, אדומות ומתוקות או 15 עגבניות שרי
1/2 בצל סגול, קלוף
10 זיתי קלמטה או זיתים שחורים, ללא חרצנים
1/3 חסה ערבית או 6-7 עלי חסה רגילה מהחלק הפנימי (בצבע ירוק בהיר יותר)
1/3 קופסה קוביות גבינת טברנה מלוחה, ללא נוזלים
1 קלח תירס מבושל – אופציונלי

לפיתה זעתר:
1 פיתה
2 כפות שמן זית
2 כפות זעתר עם שומשום
מעט מלח

לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית מלח גס
מיץ מ-1/2 לימון

סלט יווני משודרג

אופן הכנה:
– מבשלים קלח תירס (אפשר להשתמש גם בתירס מקופסת שימורים בכמות של 3 כפות). לאחר הבישול חותכים עם סכין את הגרגירים מהקלח.
– מכינים את הפיתות: חותכים את הפיתה ל-2 כך שיווצרו לכם 2 עיגולי פיתה. מברישים בשמן זית, מפזרים זעתר ומעט מלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד שהפיתות מזהיבות.
– חותכים את המלפפונים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים את העגבניות לחצי, מוציאים את ליבת העגבנייה הלבנה וחותכים לפרוסות.
– חותכים את הבצל לטבעות דקות ואת החסה לרצועות.
– מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל הירקות, כולל התירס והזיתים, ושוברים מעל את הפיתות שמתפקדות כמו קרוטונים.
– מפזרים מעל קוביות גבינת טברנה.
– מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
סלט יווני משודרג

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X